< Terug naar caseoverzicht

ContainerCoat ©

De uitdaging
Afvalzakken en grofvuil náást containers in plaats van erin, soms wel bergen hoog: helaas een herkenbaar beeld voor veel Nederlanders. Niet voor niets maken bijplaatsingen al jarenlang deel uit van de top 3 ergernissen in wijken.Hoe kunnen we deze dagelijkse dumpingen van afvalzakken en grofvuil terugdringen? Met deze vraag benaderde de gemeente Rotterdam ons eind 2017.

Containercoat
Dit bleek een uitdaging die ANDC op het lijf geschreven was. Door inzichten uit de gedragswetenschap slim te combineren met creatie zijn we gekomen tot een product waarmee de perceptie rondom de container positief beïnvloed wordt. We creëerden met onze interventie een bloementuin op de containerplaat, waarmee associaties met schoon gestimuleerd worden en mensen een intuïtieve barrière ervaren om afval te dumpen: de ContainerCoat was een feit.

Of de ContainerCoat effect heeft gehad? En of!
In Rotterdam hebben onze gerecyclede kunststof tuinen met bloemen en buxushagen geleid tot een lange termijn vermindering van bijplaatsingen van 70%! Dit is uiteraard niet onopgemerkt gebleven, waardoor er inmiddels meer dan vierhonderd ContainerCoats in 45 Nederlandse en Belgische gemeenten  liggen. En inmiddels hebben de eerste gemeenten in Denemarken zich ook al gemeld!

Vond je dit interessant? We delen graag meer inspiratie met je!

Schrijf je in voor onze driemaandelijkse inspiratie update: