< Terug naar caseoverzicht

Solar Safety ©

De uitdaging
Gemiddeld maakt tweederde van de Nederlanders tijdens de winter een onveilige verkeerssituatie mee door gebrek aan verlichting. Opvallend is bovendien dat fietsers hun verlichting vaak simpelweg vergeten aan te zetten, wat in grotere mate bij jongeren het geval is.
Uit onderzoek blijkt dat de juiste trigger op het juiste moment leidt tot een significante stijging van het aanzetten van de fietsverlichting. Maar hoe communiceer je in het schemer/donker op locaties waar het doelgedrag plaats moet vinden? De provincie Noord Brabant vroeg ANDC om mee te denken met deze uitdaging.

Onze oplossing: Solar Safety
Na vele sessies met gedragsonderzoekers, ontwerpers en productontwikkelaars hebben we de Solar Safety ontworpen en ontwikkeld: een zelfvoorzienend 4G informatiescherm voor alle gedragsboodschappen en communicatie. Dit communicatiemiddel werkt op zonne energie en is verplaatsbaar. Inmiddels wordt de Solar Safety al ingezet langs fietspaden en bij fietsenstallingen op scholen en sportverenigingen.

Brede inzetbaarheid
Echter, de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: bij alle locaties waar een effectieve boodschap overgebracht moet worden op de doelgroep kan de Solar Safety uitkomst bieden!

Vond je dit interessant? We delen graag meer inspiratie met je!

Schrijf je in voor onze driemaandelijkse inspiratie update: