Onze werkwijze

Onze werkwijze

Praktisch, actiegericht en zichtbaar. Iedereen die bekend is met onze aanpak en ons werk zal deze termen herkennen. De praktijk is in onze ogen namelijk de enige plek waar onze ideeën en oplossingen écht beoordeeld kunnen worden.

Laten we even duiken in de stappen van ons ANDC proces waarmee we komen tot effectieve praktijkoplossingen.

De stappen

Stap 1: To the point

Wat willen we bereiken? Waarom? En bij wie? Elke opdracht start met een kosteloos briefingsgesprek waarmee we inzichtelijk krijgen wat het echte vraagstuk van de opdrachtgever is. Kortom: to the point!

Op basis van dit eerste gesprek maken wij een gericht actieplan. Overigens, indien we het vertrouwen hebben dat we een geschikte ANDC oplossing al in huis hebben, dan gaan we direct over tot actie en slaan we onderstaande stappen over. Wel zo efficiënt : )

Stap 2: Situatiescan

Als er sprake is van een voor ons nieuw vraagstuk, verkennen we in eerste instantie binnen ons netwerk wat er hierover al bekend is. ANDC maakt deel uit van een multidisciplinair consortium van gedragspsychologen met enorm veel kennis en ervaring op uiteenlopende thema’s. Dit zorgt voor een goede basis om de situatiescan te vervolgen.

Om de context van de uitdaging nog beter te kunnen begrijpen, voeren we indien nodig een klein aantal gesprekken met relevante personen die te maken hebben met het vraagstuk. Daarnaast bezoeken we ook de locatie(s) waar het (gewenste) gedrag zich afspeelt. Hoe ziet de omgeving eruit, waar liggen kansen, welke omgevingsfactoren kunnen het (gewenste) gedrag beïnvloeden, zijn er eventuele beperkingen?  Door direct te gaan kijken in de praktijk, zorgen we ervoor dat we niet gaan nadenken over oplossingen die überhaupt niet mogelijk of ongewenst zijn.

Het resultaat van onze situatiescan is een overzicht van de meest relevante inzichten en de uiteindelijke concrete vraag waar we oplossingen voor gaan ontwerpen.

Stap 3: Ideeën genereren en ontwerpen

Op basis van alle opgedane inzichten zijn we in staat om oplossingen te bedenken en de meest kansrijke te ontwerpen. We gebruiken verschillende technieken om wetenschap en creativiteit zo effectief mogelijk te combineren en daarmee te komen tot de juiste oplossingen voor het specifieke vraagstuk.

In deze fase leveren we visueel uitgewerkte concrete oplossingen op die gepresenteerd worden aan de opdrachtgever.

Stap 4: Showtime

Hoe goed de ideeën op papier ook lijken, de praktijk is de enige plek waar we echt kunnen ontdekken of er sprake is van een effectieve oplossing. Wij onderscheiden ons door oplossingen niet alleen te bedenken, maar ze ook te realiseren. In onze eigen ontwikkelstudio ontwikkelen we een of meerdere oplossingen namelijk direct zelf. Vervolgens gaan we met de opdrachtgever over tot het toepassen in de praktijk. Showtime dus. Hiermee leren we veel over de potentie van de oplossing en kunnen we een advies geven over de potentie voor de langere termijn. Deze fase resulteert in minimaal één ontwikkelde oplossing en inzicht in ‘proof of concept’.

Via bovenstaand proces komen wij tot onze oplossingen en leren we de wereld steeds iets beter begrijpen. Benieuwd wat we voor jouw uitdaging kunnen betekenen? We denken én ontwikkelen graag mee!

Want we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: de praktijk bewijst zich in de praktijk!